Aardappelchips

Ingrediënten

HEKS’NKAAS® Origineel
3 grote aardappelen (bonken)
Zeezout

Benodigdheden

Kaasschaaf
Keukenpapier
Wokpan of frituurpan

Aardappelchips

Was de aardappelen grondig en snij met een kaasschaaf lange plakken van de schil van de aardappelen. Was de aardappelreepjes voorzichtig in een bakje water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de wok of friteuse tot ca. 150°C en frituur de aardappelreepjes ongeveer anderhalve minuut totdat ze gaar zijn. Laat de aardappelchips uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Verhoog nu de temperatuur van de olie naar 180°C en frituur de aardappelchips verder totdat ze goudbruin zijn. Laat ze opnieuw afkoelen en drogen op keukenpapier. Serveer de chips met een emmertje HEKS’NKAAS® Origineel (een andere variant mag natuurlijk ook!).