Gehaktballetjes met spek

Ingrediënten

HEKS’NKAAS® Tomaat Basilicum
250 gram rundergehakt
50 gram grof gehakte peterselie
10 plakjes ontbijtspek
1 fijngesnipperd uitje
1 ei
1 zakje gehaktkruiden naturel
Klontje boter

Benodigdheden

Schaal
Eetlepel
Koekenpan
Oven
Ovenschaal

Gehaktballetjes met spek

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg de gehaktkruiden, fijngesnipperde ui, peterselie en het ei toe. Voeg 4 ruime eetlepels (±150 gram) HEKS’NKAAS® aan het gehakt toe. Kneed dit geheel goed door tot een vaste bal. Verdeel nu het gehakt in 10 gelijkmatige balletjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een klontje boter in. Doe, als de boter warm is, de balletjes in de pan en bak ze rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en rol een plakje ontbijtspek om elk balletje. Leg vervolgens de balletjes in een ovenschaal en zet dit ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven (totdat het spek goudbruin is).

NOG MEER LEKKERE RECEPTEN MET PRODUCTEN VAN HEKS'N®